Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament de la nostra pàgina web i realitzar el mesurament i anàlisi estadística de la utilització dels nostres serveis. En prémer el botó Acceptar consent aquestes cookies. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació aquí:

Aceptar

CONTACTA AMB NOSALTRES
(+34) 93 488 20 10
info@femciutat.cat

Solucions Habitat Barcelona Construint noves il·lusions
ÀREA PRIVADA
Agència Immobiliària Barcelona

FEM CIUTAT

FEM CIUTAT SCCL, és una Cooperativa d’habitatges de llarga trajectòria, fruit de la fusió a l’any 2015 de dues cooperatives veïnals, Proha SCCL, constituïda l’any 1989 i Projecte Habitat 2000 SCCL, constituïda l’any 1998. Aquestes cooperatives varen néixer amb la vocació de desenvolupar habitatge protegit, facilitant l'accés a l'habitatge de milers de famílies que no podien accedir al mercat lliure.

La Cooperativa té com objecte social procurar mitjançant qualsevol títol admès en dret, en règim de propietat o d'altre de ple ús i gaudi o lloguer, habitatges, serveis o edificacions complementàries a llurs socis exclusivament.

Porta lliurats un total de 5.042 habitatges protegits. Actualment està desenvolupant la construcció de 212 habitatges protegits, dels quals 105 en Dret de Superfície.
FEM CIUTAT SCCL, atenent el que disposa la Llei 12/2015 de 9 de Juliol de Cooperatives, és una cooperativa que es distribueix per fases, és a dir cada actuació d’habitatges forma una fase o promoció, que està integrada pels socis als quals se’ls ha adjudicat habitatge en la mateixa; porta comptabilitat pròpia i independent, sense perjudici de la general de la Cooperativa i actua amb autonomia de gestió i patrimoni separats.

La cooperativa no té personal propi i es recolza en un equip d’assessorament integral (EDAI) que és SOLUCIONS, amb el qual portem col·laborant des de fa més de 25 anys.
FEM CIUTAT SCCL, ha anat dotant un Fons de Reserva que, tal com preveu la Llei de Cooperatives, és irrepartible i serveix per iniciar i recolzar projectes d’habitatge donant garantia als mateixos i als socis de les respectives promocions.

A l’any 2021 aquest Fons era d’aproximadament 2,4 milions d’€.

FEM CIUTAT SCCL, col·labora amb altres entitats sense afany de lucre, com la "Fundació per l'Habitatge Social de Lloguer", que posa a disposició habitatges destinats a persones amb risc d'exclusió social a través de convenis amb diferents ONG.

FEM CIUTAT SCCL, té la vocació d'operador social, fet que ens ha portat al compromís des de fa molt temps amb les administracions en la cerca de diferents formes d'accés a l'habitatge: des de l'habitatge en propietat, combinat amb el lloguer en promocions mixtes, fins al Dret de Superfície, sent la primer entitat de caràcter no públic en realitzar una operació en Dret de Superfície d’habitatge protegit.

Actualment també estem estudiant noves fórmules que garanteixin l'accés a l'habitatge a les famílies i joves, donant més estabilitat que el lloguer i amb menys esforç econòmic que la compra.

Els últims anys hem desenvolupat una línia innovadora i molt fructífera que ha estat la compra de sòl mitjançant permuta, la qual cosa permet posar al mercat habitatges tant de propietat o dret de superfície, i disposar d’habitatges de lloguer sense haver de dedicar ni temps, ni gestió, ni recursos.

Donat el nostre ADN de caire veïnal treballem amb llistes per barris que permet establir percentatges de reserva d’habitatges pels veïns i veïnes residents als propis barris.

A més de cobrir les promocions disposem de llistes d’espera amb unitats familiars que acompleixen tots els requisits econòmics i legals per a poder adquirir un habitatge protegit. Això ens dona una seguretat i un acompliment estricte de terminis, que ens retorna en confiança de futurs cooperativistes i alhora confiança d’institucions com ara els Ajuntaments sempre amb ganes de fer nous projectes amb cooperatives.