Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament de la nostra pàgina web i realitzar el mesurament i anàlisi estadística de la utilització dels nostres serveis. En prémer el botó Acceptar consent aquestes cookies. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació aquí:

Aceptar

CONTACTA AMB NOSALTRES
(+34) 93 488 20 10
info@femciutat.cat

Solucions Habitat Barcelona Construint noves il·lusions
ÀREA PRIVADA
Cooperatives

COOPERATIVES

L'activitat principal de Sogeur és la gestió de Promocions d'Habitatges de Protecció Oficial i els promotors principals son les Cooperatives d'Habitatges; malgrat no ser la part més important de la seva activitat, Sogeur també gestiona i desenvolupa, en ocasions, habitatges de renda lliure.

Cooperatives d'Habitatge

Les cooperatives són societats amb plena autonomia que actuen sota els principis de lliure adhesió i de baixa voluntària, amb capital variable i gestió democràtica.
Les cooperatives d'habitatge, són les que tenen l'objecte de procurar a preu de cost habitatges, serveis o edificacions complementaries als seus socis. Són entitats sense afany de lucre, cosa que permet eliminar el benefici promotor i per tant aconseguir així pels seus socis un producte de qualitat i preu immillorable.
Les cooperatives d'habitatge es regeixen per la Llei 18/2002, de 5 de Juliol de Cooperatives.
Quan la cooperativa desenvolupi la seva activitat en més d'una promoció, secció o fase cadascuna d'aquestes actuarà amb autonomia de gestió i patrimonis separats, afectats al seu objecte específic en cada cas, limitant-se la responsabilitat als socis partícips de les diferents fases, seccions o promocions, sense que, en conseqüència, els socis de cadascuna d'aquestes es vegin responsabilitzats per la gestió dels pertanyent a les altres.
Cada fase, secció o promoció, que estarà integrada pels socis als quals se'ls hagi adjudicat habitatge en la mateixa o que figurin en aquesta com a expectants, portarà comptabilitat pròpia i independent, sense perjudici de la general de la Cooperativa i actuarà amb autonomia de gestió i patrimoni separats.
Les cooperatives d'habitatge, abans mencionades, contracten la Gestió integral a una empresa especialitzada, que anomenem La Gestora., per a que desenvolupi totes les gestions necessàries per dur a terme les diferents promocions, tasques que van des de la recerca del sòl, captació dels socis, finançament, definició del projectes, obtenció llicències, qualificació d'HPO, tramitació d'ajudes... fins l'adjudicació de l'habitatge al soci mitjançat escriptura pública i subrogació del préstec hipotecari concedit per a la construcció de la promoció d'habitatges en qüestió.
La Gestora garanteix la professionalitat necessària per dur a terme les diferents promocions d'habitatges en règim cooperatiu. La Gestora actua com a gestor integral en el sentit més ampli. Les obres d'una promoció no es comencen si no està garantida la viabilitat econòmica i financera de la promoció, que vol dir habitatges adjudicats i finançament hipotecari concedit, fet que dona seguretat als socis.

Finançament de la promoció cooperativa

Els socis adjudicataris aporten durant el procés de construcció aportacions equivalents al 20% de l'habitatge.
Finançament hipotecari: 80% del preu dels habitatges (80% del Preu HPO)
A més, la cooperativa es dota d'un fons de Reserva, que és irrepartible entre els socis i que té la finalitat de consolidar econòmicament la Cooperativa.

Cooperatives d'Habitatge

FUNDACIÓ PER L'HABITATGE SOCIAL DE LLOGUER
FUNDACIÓ PER L'HABITATGE SOCIAL DE LLOGUER

FEM CIUTAT SCCL
FEM CIUTAT SCCL